In Deurne staan op een aantal plekken ondergrondse containers waar u als bewoner uw huishoudelijk (rest)afval in kwijt kunt. U kunt dan op elk moment van de dag uw vuilniszak in een afvalcontainer gooien.

Gebruik van een 'druppel'

Om de ondergrondse afvalcontainer te kunnen gebruiken, heeft u een zogenaamde 'druppel' nodig.

  • Gaat het om een nieuwbouwwoning? Dan krijgt u zodra u bent ingeschreven een druppel toegestuurd. De druppel hoort bij de woning. Wanneer u gaat verhuizen blijft de druppel achter.
  • Betrekt u een bestaande woning? Dan ligt de druppel in de woning.

Handleidingen

In Deurne staan 2 soorten ondergrondse containers. Er zijn containers met 1 inworpklep, voor zowel 30 als 60 liter zakken. Maar er zijn ook containers met 2 inworpkleppen, aparte inworpkleppen voor de 30 en 60 liter zakken. Download de handleiding voor een uitgebreide uitleg. Mocht u er niet uitkomen, neem dan contact op met Blink.

Druppel kwijt of defect?

Bent u de druppel voor de ondergrondse container kwijt of functioneert de druppel niet meer? Neem contact met Blink, zij helpen u verder.

Container vol of storing?

De container stuurt een (elektronisch) bericht uit als de container voor 80% vol is. Blink leegt de container zo snel mogelijk. Is de container toch vol, of geeft de container een storing aan? Meld dit met het formulier melding woon- of leefomgeving.

Wat kost het?

Voor de verwerking van het afval betaalt u een bedrag per afvalzak die u via de ondergrondse container weggooit. We maken daarbij een onderscheid tussen 30 liter en 60 liter zakken.

Bekijk het volledige kostenoverzicht voor afvalverwerking