Alle bovengrondse glascontainers in Deurne worden in 2024 vervangen door ondergrondse glascontainers. Helaas zijn de glascontainers aan de Schelde bij de Jumbo stukgegaan. Hierdoor is er op dit moment maar één glascontainer aanwezig op deze locatie. We begrijpen dat dit erg vervelend is. Hieronder leest u wat wij als gemeente doen en geven u tips wat u met uw glasafval kunt doen.

Uiterlijk in het 1e kwartaal 2024 nieuwe glascontainers aan de Schelde

Ter vervanging van de oude glascontainers komen er twee nieuwe ondergrondse glascontainers bij de Jumbo aan de Schelde. De twee nieuwe containers plaatsen we uiterlijk het eerste kwartaal van 2024. Tot die tijd legen we de huidige glascontainer aan de Schelde twee keer per week (in plaats van één keer).

Tips voor het inleveren van glasafval

Plaats geen glas naast de glascontainer. Dit trekt ongedierte aan en zorgt voor meer werk en hogere kosten bij ons afvalverwerkingsbedrijf Blink. Is de glascontainer vol? Dan geven we de volgende tips:

  • Meld dat de container vol is, de contactgegevens staan op de containers.
  • Neem lege flessen en potten weer mee naar huis en kom later terug.
  • Ga naar een andere glascontainer in de buurt. Op www.deurne.nl/glas ziet u waar alle glascontainers in de gemeente staan. 

Glas kunnen we oneindig recyclen! Lever glas dus altijd in bij de glasbak.

Meer informatie over glasafval

Meer weten over glasafval en wat u precies mag inleveren? Kijk op www.deurne.nl/glas voor alle informatie.